Butikkslakterfaget

Aktuelle arbeidssteder

Som butikkslakter kan du få jobb i spesialforretninger i kjøtt og i ferskvareavdelinger i store dagligvarebutikker.

Sentrale arbeidsoppgaver

Butikkslakteren arbeider på det viktige sisteleddet, hvor kjøttvarene overtas av forbrukeren. Butikkslakterfaget kan også omfatte ferdigmat, fisk, ost, grønt og bakervarer, med fokus på salg og kundebehandling. Sentrale arbeidsområder er

  • produksjon av kalde og varme ferdigretter, koldtbord og anretninger
  • grovdeling, finstykking og tilskjæring
  • pakking og eksponering av ulike produkter
  • personlig kundebehandling, salg
  • varebestillinger, mottaks- og svinnkontroll
  • bruk og vedlikehold av håndverktøy, maskiner og utstyr

 

Personlige egenskaper

Butikkslakteren må ha inngående kunnskaper om hele verdikjeden fra bås til bord. Du må kunne arbeide hygienisk og nøyaktig. Butikkslakteren skal være kundens rådgiver. God framferd og ønske om å yte god service for kundene er viktig, og du bør ha sans for økonomi og markedsføring.