Aktuelle arbeidssteder
Som ernæringskokk kan du få jobb i private og offentlige institusjonskjøkken innen for eksempel helse- og sosialsektoren (sykehus, pleiehjem), skolevesenet, fengselsvesenet eller Forsvaret, på boligplattformer og i kantiner.
Sentrale arbeidsoppgaver
Ernæringskokken jobber med produksjon av næringsriktig mat på ulike institusjoner. Du jobber med:
- behandling av råvarer
- planlegging av menyer tilpasset sesong, religion, livsstil og behov
- tilberedning av varierte og næringsriktige måltider til ulike brukere
- planlegging og tilberedning av menyer for spesialkost
- mengde-, pris- og næringsberegning av oppskrifter
Personlige egenskaper
Ernæringskokken må kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og hygienisk, både selvstendig og i samarbeid med andre. Du må forstå matens ernæringsmessige betydning og kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke. Kreativitet og estetisk sans kan være en fordel.